ویژگی های خانه های هوشمند
خانه های هوشمند
در واقع با کمک تجهیزات هوشمند استفاده شده در آنها امکان کنترل و پایش سیستمهای الکتریکی و مکانیکی موجود در خانه را فراهم می آورند که در اینجا به برخی از آنها اشاره می نمائیم :
سیستم های روشنایی سیستم های کنترل خودکار پرده ها و کرکره هاسیستم های گرمایشی و سرمایشی
سیستم های اعلام حریق و نشت گاز و
آبسیستم های امنیتی (
دوربين های مدار بسته، قفل های الکترونيکی و…) سیستم کنترل سیستم های صوتی و تصویری سیستم های خودکار آبياری فضاهای سبز خانه ها و ویلا ها
این سیستم ها اصولا با نصب حسگر هایی در محیط بطور مداوم وضع ساختمان را کنترل و متناسب با وضع موجود تصمیم گیری می نماید . بگذارید با مثالی کار را ادامه دهیم :
سیستم روشنایی پارکینگ ساختمان را در نظر بگیرید . این سیستم بایستی در شرایطی که کسی در پارکینگ حضور ندارد خاموش باشد . ضمناً اگر کسی در طول روز وارد پارکینگ شد و نور طبیعی محیط به اندازه کافی بود نبایستی چراغ ها روشن شود . ضمناً پس از خروج فرد از پارکینگ بایستی چراغها مجدد خاموش شود . همه اینها به راحتی امکان پذیر است!!!
حال در نظر بگیرید به هر دلیل سیستم خود کار را قطع کرده اید و چراغهای پارکینگ را روشن گذاشته اید و الآن که برای خواب به اتاق خواب رفته اید متوجه میشوید که واااااااااای !!!! چراغهای پارکینگ روشن مانده ، هیچ جای نگرانی نیست و لازم نیست که برای خاموش کردن لامپ ها به پارکینگ بروید .
صفحه کلیدی که داخل اتاق خواب شما نصب گردیده این امکان را به شما میدهد که با وارد کردن کد لامپ های پارکینگ به آنها دسترسی مستقیم پیدا کرده و آنها را خاموش کنید.
مثال دیگری میزنیم ، شما در تابستان میخواهید برای چند ساعت ساختمان را ترک کنید . دو راه پیش رو دارید . یکی اینکه کولر را روشن بگذارید تا در برگشت با جهنم مواجه نشوید !!! راه دیگر این است که صرفه جویی در مصرف انرژی را سرلوحه خود قرار دهید و برای کمی کمک به وضع زمین و اندکی کاهش در گازهای گلخانه ای ، شرایط سخت موقع برگشتن را به جان بخرید و کولر را خاموش کرده و بعد ساختمان را ترک کنید . اما راه دیگری هم هست . شما میتوانید کمی قبل از ورود به ساختمان ، با کمک
مویایل از بیرون با سیستم هوشمندتان تماس گرفته و دستور دهید کولر روشن شود . اینبار نه جهنم را به جان خریده اید و نه هزینه های گوناگون ناشی از مصرف بی رویه انرژی را پذیرفته اید.
-